Veteranjärnvägen

Veteranjärnvägen

Tag plats, var god stäng dörrarna – och ge dig ut på ett gammeldags tågäventyr! Veteranjärnvägen och stationsområdet i Nora är en totalupplevelse som fascinerar både barn och vuxna. Börja med en tur på det välbevarade stationsområdet; titta in i stationshuset, utforska lokstallarna och se gamla ånglok, diesellok, rälsbussar och vagnar. Hoppa sedan på tåget till Pershyttan och återupplev resan som passagerarna gjorde 1856 när Sveriges första normalspåriga järnväg invigdes.

Stig av på perrongen i Pershyttan – och ge er ut på en spännande resa i bergshanteringens fotspår. Känn dig som en bergsman för en dag; besök den mäktiga hyttan, det imponerande vattenhjulet och de välbevarade husen och gårdarna i bergsmansbyn. Den fantasieggande miljön är en otrolig upplevelse för barn och vuxna – och i år blir den ännu större tack vare ett nytt besökscentrum och nya vandringsslingor i det unika kulturreservatet.

12 oktober, 2017
erikaarberg_tretrastader_inlagg

I samband med att samarbetet Tre Trästäder firar 20 år bjuder vi in till föreläsningar med byggnadsantikvarie Erika Åberg under rubriken ”Byggnadsvård i vardagen. Tio tips om hur du får tid, råd och ork att restaurera ett hus.” Eksjö, tisdag 17 oktober …