Paket

Ingen av dessa tre trästäder är den andra lik, alla har sin särskilda karaktär och atmosfär. Här finns en genuin småstadskänsla från en annan tid bevarad och levande. Här finns nostalgi och skönhet. Och här finns något för både barn och vuxna. Gemensamt är att alla har fått utmärkelsen Europa Nostra för sitt arbete med att bevara och vårda sin unika bebyggelse och kulturmiljö.
Ta chansen att fascineras av miljöerna. Insup atmosfären. Boka våra upplevelsepaket.

Upplevelsepaket Eksjö.
Upptäck den unika trästaden med vackra gårdar, gränder och sin pittoreska stadskärna. Bebyggelsen i Gamla Stan är idag ett av landets bästa exempel på en bevarad sammanhållen trästad och en unik kulturskatt.

I paketet ingår:
En övernattning inkl. frukost och tvårätters middag exkl. dryck på Eksjö Stadshotell, entré till Eeksjö Museum samt guidad stadsvandring.
Pris: 995 kr/person, del i dubbelrum Eksjö Stadshotell
Pris: 895 kr/person, del i dubbelrum Hotell Annexet

Paketet gäller tis-tors, v. 26-31 2016

 

Kontakta oss för frågor och bokning:
0381 – 130 20 eller info@eksjostadshotell.se

Upplevelsepaket Hjo.
Småstadsidyllen Hjo är för många känd för sina vackra trähus och sin medeltida stadskärna. Upptäck stadens gränder och de välbevarade trähusen med sina lummiga trädgårdar och verandor med snickarglädje.

I paketet ingår:
En övernattning inkl. frukost och tvårätters middag exkl. dryck på Hotell Bellevue samt guidad stadsvandring.
Pris: 985 kr/person, del i dubbelrum
Bokning & information: Hotell Bellevue, tfn 0503-120 00 eller info@hotellbellevue.se

Paketet gäller mån-lör v. 25-31 2016

Paketet går även att boka för grupper året om.

Upplevelsepaket Nora.Upptäck trästaden. Hela Nora är en unik kulturmiljö med sin välbevarade träbebyggelse, kullerstensgator och tidstypiska gårdar. Många hus och gårdar ser likadana ut som de gjorde på 1700- och 1800-talet. Trähusen ligger på rad med Göthlinska gården som den okrönta drottningen.

I paketet ingår: Två övernattningar på Lilla Hotellet inkl. frukost, guidad visning av Göthlinska gården och middag på Maria Langs krog.

Paketpris: 1 480 kr/person, del i dubbelrum, två nätter
Gäller fre-sön 7/5-3/9 och mån-sön 1/7-20/8.

Bokning & Information: Nora turistbyrå 0587-811 20, info@nora.se

 

 

30 maj, 2014
Visar bild ur boken Hanna, Hugo och Huskatten av Jens Ahlbom

Hanna och Hugo sitter på en trappa och väntar på sin pappa. Han är så ”gammaldags” att han gått in på ett museum. Då dyker Huskatten upp och tar med barnen på ett besök i husens värld… Av Huskatten får barnen lära sig att man byggt hus av olika materia …