Föreläsningar om byggnadsvård i vardagen

Föreläsningar om byggnadsvård i vardagen

I samband med att samarbetet Tre Trästäder firar 20 år bjuder vi in till föreläsningar med byggnadsantikvarie Erika Åberg under rubriken “Byggnadsvård i vardagen. Tio tips om hur du får tid, råd och ork att restaurera ett hus.”

Eksjö, tisdag 17 oktober kl. 18.30 på Eksjö Stadshotell. Fri entré, men begränsat antal platser så kom i tid.

Hjo, onsdag 1 november kl. 19.00 på PARK. Fri entré, begränsat antal platser.
Biljetter ges ut på Hjo turistinformation, eventuella överblivna biljetter ges ut på plats.

Nora, torsdag 16 november kl. 18.30 på Nora Församlingshem. Fri entré, begränsat antal platser.
Förbokning på Nora turistbyrå, tfn: 0587-811 20 eller Noraskogs Antik & Byggnadsvård, tfn: 073-841 43 44.

Om föredraget
Inredningstidningar, böcker och tv-program är fulla med vackra hem och leende bostadsägare. Men hur får folk egentligen råd att restaurera sina hem?! Hur har de tid? Och hur orkar de? Efter många samtal med människor och år av personliga erfarenheter delar Erika med sig av sina tio bästa tips för att lyckas med restaureringen, oavsett om du bor i hus eller lägenhet.

Om Erika Åberg
Erika Åberg är känd från SVTs serie “Det sitter i väggarna”. Hennes intresse för byggnadsvård kommer från lika stora delar frustration som passion. Frustration över hårdhänta renoveringar och besinningslösa rivningar. Passion för de gamla husen som är fulla av smarta konstruktioner, miljömedvetna material och inspirerande formgivning.

www.erikashus.se

 

25 juni, 2019

Ingen av de tre trästäderna är den andra lik. Eksjö, Hjo, Nora, alla har de sin särskilda karaktär. Ändå har de mycket gemensamt. Alla har fått utmärkelsen Europa Nostra för arbetet med att bevara och vårda den unika bebyggelsen och kulturmiljöerna. Al …