Fotoutställningen 3•3 visas på Abecita

Fotoutställningen 3•3 visas på Abecita

Nu kan du se Tre Trästäders fotoutställning 3•3 på Abecita Konstmuseum i Borås. Utställningen är ett resultat av ett unikt fotoprojekt där tre fotografer, Elin Berge, Pieter Ten Hoopen och Lars Tunbjörk, dokumenterade var sin stad på ett personligt sätt.

Den traditionella bilden av en svensk trästad är ett välbekant collage av idylliska gårdar, trivsamma gatumiljöer och vackra byggnadsdetaljer. I vissa trästäder är den gamla stadsdelen en kuliss som lever upp på sommaren. I Eksjö, Hjo och Nora pågår livet innanför fasaderna. Här lever stadens invånare som folk gör mest. Allt är förstås inte idyll i den idylliska staden. För att belysa trästaden ur ett helt annat perspektiv initierade Tre Trästäder ett unikt fotoprojekt. Tre fotografer fick uppdraget att förmedla sina intryck av varsin stad och därmed bidra med ännu ett lager av alla de sanningar som ett samhälle består av.

Utställningen visas fram till 8 oktober. Mer info på www.abecitakonst.se

25 maj, 2021

Turerna med Cattus är familjevandringar där liten och stor tillsammans får upptäcka Eksjö, Hjo, Nora och städernas historia. Er guide och medföljare under vandringen är Cattus, katten som vet en hel del! Han kommer att dela med sig av all sin kunskap o …