Gruppresor Eksjö

I Gamla stan i Eksjö väntar historiska miljöer runt varenda knut. Trähus som bevarats i århundraden. Kullersten som leder in bland solvarma träväggar, knarrande portar och oregelbundna gränder. Innergårdarna har mycket att berätta om hur livet en gång såg ut i Eksjö. Garverier, skomakare och slaktare är i dag utbytta mot caféer, restauranger och småbutiker, men känslan av svunna tider lever än.

Vissa av aktiviteterna kan du lämna intresseförfrågan om direkt via en bokningstjänst.
Det går även bra att kontakta Eksjö Tourist Center vid frågor eller om du behöver hjälp med att skräddarsy en upplevelse som passar just din grupp, tfn. 0381-361 70, e-post. turism@eksjo.se

Guidade visningar för större sällskap

Guidad stadsvandring
Gå en guidad stadsvandring i Eksjös unika trästad. Våra duktiga guider bjuder på intressant fakta och roliga anekdoter. Stadsvandringar förbokas med hjälp av bokningstjänsten eller via Eksjö Tourist Center på tfn. 0381-361 70.

Eksjö museum
Eksjö har ett stort och fint museum som är väl värt ett besök. Det består av tre fasta utställningar, Eksjö stadshistoria, Albert Engström och Smålands Militärhistoria. Utöver de fasta utställningarna finns också alltid tillfälliga konstutställningar. Museet går att besöka ensam eller med en guide. För mer information besök museets hemsida eller ring 0381-361 60.

Aschanska gården
Aschanska gården är ett unikt borgarhem från förra sekelskiftet. Där har tiden stått stilla i mer än 150 år och ett besök här tar dig rakt in vardagen hos en svensk borgarfamilj på 1850-talet.
För gruppbokning använd bokningstjänsten eller kontakta Eksjö museum på tfn. 0381-361 60.

Filmbyn Småland i Mariannelund
Upplev filmnostalgi, studiobyggen, originalrekvisita och interaktiva miljöer i Filmbyn Småland. Ett besöksmål som skapats i Astrid Lindgrens anda, med inpelningsplatser såsom Katthult och Lönneberga runt knuten.
Läs mer om Filmbyn Småland Kontakta info@filmbyn.se för bokning.

Fler tips för gruppresor till Eksjö>>

 

8 mars, 2022

Ingen av de tre trästäderna är den andra lik. Eksjö, Hjo, Nora, alla har de sin särskilda karaktär. Ändå har de mycket gemensamt. Alla har fått utmärkelsen Europa Nostra för arbetet med att bevara och vårda den unika bebyggelsen och kulturmiljöerna. Al …

17 december, 2021
Visar bild ur boken Hanna, Hugo och Huskatten av Jens Ahlbom

Hanna och Hugo sitter på en trappa och väntar på sin pappa. Han är så ”gammaldags” att han gått in på ett museum. Då dyker Huskatten upp och tar med barnen på ett besök i husens värld… Av Huskatten får barnen lära sig att man byggt hus av olika materia …