Gruppresor Hjo

Upplev trästaden Hjo genom att starta mitt i den medeltida stadskärnan kring torget. I de kringliggande kvarteren kan du vandra längs mysiga små gränder och kullerstensgator och insupa trähusmiljöerna från 17-, 18- och 1900-talen. Låt blicken dras till snickarglädje och vackra hus i lummiga trädgårdar. I den medeltida stadskärnan hittar du de flesta av Hjos restauranger, caféer, butiker och loppisar.

Kontakta Hjo turistinformation för bokning och information,
tfn. 0503-352 55, e-post. visithjo@hjo.se

Guidade visningar för större sällskap

Guidad visning i utställningen om Estrid Ericson
Estrid Ericson är en av 1900-talets designikoner. Efter sin uppväxt i Hjo flyttade hon till Stockholm och grundade som 30-åring Firma Svenskt Tenn. Genom sin firma och hennes skicklighet att knyta till sig samtidens namnkunnigaste arkitekter och konstnärer medverkade Estrid till att lägga grunden för modern svensk design.

Tema: Estrid Ericson och design Plats: inomhus, i Kulturkvarteret
Tidsåtgång: 50 minuter Bokningsbart: hela året
Pris: SEK 1400/guide/grupp ink moms – upp till 20 personer
Arrangör: Hjo Turistinformation

Guidad historisk stadsvandring genom trästaden Hjo
Hjo är en gammal stad på över 600 år. Den sägs ha bildats vid Hjoåns mynning under medeltiden. 1990 fick Hjo Europa Nostras pris med motiveringen ”… för det beaktansvärda bevarandet av den samlade trästaden Hjo, vilket inneburit ett bibehållande av dess särprägel och charm”. Under våra guidade trästadsvandringar får du reda på mer om hur staden växte fram under medeltiden och om Hjos 600-åriga historia. Du får höra om munkar som steg i land, brand som härjade, ångbåtar, resande handelsmän, fägator och uthus. En spännande resa i småstadsidyllens historia.

Mer info om guideturer för grupper>>
Information om caféer och restauranger för större grupper>>
Information om boende för större grupper>>

 

31 augusti, 2023
Bild på Villa Flora i Hjo

Under våren 2023 besökte det digitala resemagasinet Freedom Travel våra tre trästäder Eksjö, Hjo och Nora. Här ger Helena och Peter sina bästa tips på vad du kan göra när du besöker oss. 11 tips i Eksjö: Strosa bland trähusen Följ med på stadsvandring …

13 december, 2022

Ingen av de tre trästäderna är den andra lik. Eksjö, Hjo, Nora, alla har de sin särskilda karaktär. Ändå har de mycket gemensamt. Alla har fått utmärkelsen Europa Nostra för arbetet med att bevara och vårda den unika bebyggelsen och kulturmiljöerna. Al …