Trästadsapp

Trästadsapp

Appen Tre Trästäder
I appen – Tre Trästäder – kan du ladda ner självguidade rundvandringar och bilturer i och till våra tre städer Eksjö, Hjo och Nora. Lär dig mer om städernas historia och kulturarv, få tips om platser värda att besöka och roliga stopp på vägen. Appen vänder sig till hela familjen, är gratis och laddas ner på GooglePlay eller AppStore. Sök på Tre Trästäder.

Cattus – en rundvandring i trästaden för hela familjen
Turerna med Cattus är familjevandringar där liten och stor tillsammans får upptäcka Eksjö, Hjo, Nora och städernas historia. Er guide och medföljare under vandringen är Cattus, katten som vet en hel del! Han kommer att dela med sig av all sin kunskap och sina kloka ord, och han kommer säkerligen att ge svar på frågor som ni kanske går och funderar på; ”Varför finns det en järnväg i lilla Nora”, ”vad var egentligen en kuranstalt” och ”vad menas med garvning”? Dessutom får ni hjälpa Cattus att hitta sina borttappade grejer, träffa historiska personer och lösa en rebus. En rundvandringen med Cattus finns för varje stad; ”Hjälp Cattus bevara trästaden”, Cattus och badhemligheten” och Cattus och stinsprovet”. Turerna finns att ladda ner i Tre Trästäders app.

Självguidad rundresa med bil
Tre Trästäders självguidade bilrundtur tar dig med på en trästadsklassiker till de tre prisbelönta trästäderna Eksjö, Hjo och Nora. Under turen får du tips om stopp att göra utmed vägen till de tre trästäderna – mysiga fikastopp, bra lunchställen, badplatser, historiska platser och annat värt att upptäcka längs vägen. Den självguidade rundturen finns att ladda ner i Tre Trästäders app.

6 maj, 2024

I alla tre trästäderna finns en mångfald av loppisar, byggnadsvårdsbutiker och antikaffärer, samtliga med sin egen unika charm och skatter att upptäcka. Dyk ner i en värld av antikviteter, konsthantverk, vintagekläder och roliga manicker, och låt dig f …

6 maj, 2024

Under sommarbesöket är glass en välsmakande nödvändighet. Svalka dig med lokalproducerade delikatesser och lockande smaker, komplett med generösa tillbehör. Njut av smarriga läckerheter intill kullerstensgator, i prunkande trädgårdar eller med idyllisk …